22-12-2021

Martins tanker ved ModerToves død 2011

Kære Mor

Din smukke sjæl har fået fred. Dit sind og væsen var det blideste jeg har kendt. Dit glade sind smittede af på os alle. Gode råd og trøst kunne man hente hos dig.

Din dør til dit hjem var altid åben. Dit hjerte var stort, altid parat til at modtage besøg.

Mange timer har vi tilbragt på din terrasse, et samlingssted for vor familie. Dette vil vi længes efter.

Kunstnersjælen viste sig tydeligt i dit sind og dit hjem, med dine malerier på væggene.

Et sind som kunstner, dog stadig med lys til fine middagsborde, smukt dekoreret med sølvtøj, servietter og blomster.

Det kunstneriske startede tidligt. Det lå til familien. Du valgte nål og tråd og skabte mange kreationer og designs. En snedker på din vej, gav dig 3 børn, nyt hjem i Bagsværd han byggede, mens du passede de 3 og den nye Martin fra 62.

Men endnu større skulle det blive i Fredensborg. Det blev et rigtig flot hjem.

Men snedkeren overså og glemte dig.... som du så ofte nævnte... man skulle tro, jeg var gift med en høvl...

Så sprang du på et fly til Sicilien i 68. Nu skulle det være slut med at sidde og vente på Snedkermesteren. Nu var det dig, der blev mester i eget Hus. Ovenikøbet Casa Lawrence.

Nu begyndte dit liv at tage form. Her fik det kunstneriske frie hænder. Tove skabte nu helt sin egen verden, som optog hele hendes sind.

Nu var hun næsten blevet " sicilianer ". Tænkte og følte på italiensk. Familien kom ofte på besøg...Hun fik et helt nyt liv i hendes elskede Taormina. Her klarede hun sig med de mere beskedne midler, Snedkermesteren havde tilgodeset hende med.

Evig taknemmelig og nøjsom. Hun havde rigeligt med overskud at tilbyde; en energi og livskraft, som så få besidder. Positiv og glad og evigt smilende. Et menneske med høj etik. 

Tove fortalte så mange historier fra hendes liv. Malerisk fortalt. Man følte næsten man var der. Mange af disse historier har vi hørt igen og igen.

I 12 år flød det med italiensk blod i hendes årer.Dog blev Taormina aldrig glemt. Den tid var ganske unik i Toves liv. Alle kunne se, at Toves hjerte stadig lå i Taormina. Hun skulle altid lige derned en sidste gang.

Hun havde mange dejlige år i Lyngby.

Tove var så fin i hendes karakter. Nærmest ædel. Meget enkel og ligetil. Aldrig sur, kun glæde at spore i hendes ansigt, selv i mørke tider. Nu kan man se forskellen på vor generation og hendes. De var seje og havde prøvet livet, når det var rigtigt hårdt.

Tove var elsket af alle, og alle vil huske dette menneske, som noget særligt. En personlighed som hende er en sjældenhed i denne tid. Hun var en fornem repræsentant for sin generation.. Hun var én af de sidste. Vi græder, fordi vi vil savne Mor - Tove. Vi troede næsten på, at hun ville være blandt os for evigt. Hendes liv var farverigt.

Gud har modtaget Tove. Det gør så ondt i vore sjæle at acceptere, at hun ikke længere er at træffe på Gedvad nr 8. Hun vil leve evigt i vore minder.

Gud er streng og retfærdig. Du fik 95 raske år, nu har han brug for dig i himmelen.

Vi må acceptere din ny rolle. Vi fik så meget... lad andre få del af dette.

 

Martin til sin Bedstemor

21.02.2011

❤️

Min elskede Martin nu er du selv også i Himmelen og savnet af os alle.

Din ModerJane